Himfy Bandérium

A döbröntei Szarvaskör Egyesület hagyományőrző csoportjaként 2017. őszén alakultunk.

Csapatunk történelmi hitelességre törekvő, középkori magyar életmód rekonstrukcióval foglalkozik, a döbröntei Szarvaskő várát királyi engedéllyel felépítő, fantasztikus életutat befutott lovag, Himfy Benedek életét és korát, a 14. századot elevenítjük fel.

Címerünk a Himfy családi címerszarvasát vette alapul, a két színt a címertan alapján választottuk ki, a heraldikában az arany a nemeslelkűség, a nemesi származás, a vörös a bátorság szinonimája.

Tagjaink a korabeli numizmatikáról, fegyverekről, pajzsokról, női viseletekről, gasztronómiáról tartanak előadásokat, megmutatják a 14. század lovagi világát, fegyverhasználatot, támadó és védekező harci technikákat ismertetnek az érdeklődőkkel.

Hagyományőrző kézműves foglalkozásaink olyan témák köré épülnek, melyek már a középkorban is léteztek: kötélverés, papírmerítés, gyertyamártás, lúdtollas írás, kalligráfia, szövés, nemezelés, bőrművesség, fémdomborítás, gyöngyfűzés, gyógynövény-felhasználás. Ezeket kibővítve, a mindennapi ismereteket, az étkezést, a viseletek és használati tárgyak készítését, a korabeli művészetekben való jártasságot, az orvosi tudást is beépítjük programjainkba.

Facebook oldalunk: Himfy Bandérium

Részletes információk, program rendelés:                                                                                                                                                    Koloványi Attila +36-20-240-3880                                                                                                         Sós Mari +36-30-2828 961